FAQ

1Waar vind ik de Drijvende IJsbaan?
De Drijvende IJsbaan ligt in de Nieuwe Rijn, midden in de historische binnenstad van Leiden. Het is ook de enige ijsbaan in een historische binnenstad.
2Vanaf wanneer is de Drijvende IJsbaan geopend?
De Drijvende IJsbaan is vanaf vrijdagavond 10 december 2021 om 17 uur open voor publiek. Op zondag 9 januari 2022 (17:00 uur) sluit de ijsbaan de deuren weer voor een jaar.
3Wat zijn de openingstijden van de Drijvende IJsbaan?
De Drijvende IJsbaan is geopend van 10 december 2021 tot en met 9 januari 20202. De openingstijden zijn in principe als volgt: Maandag tot en met zondag 10:00u – 21:00u uur. Aangepast openingstijden Openingsdag (10/12) 18u, december 1e Kerstdag 12:00u – 17:00u uur, 2e Kerstdag 12:00u -17:00u, Oudejaarsdag: 10:00u – 17:00u, Nieuwjaarsdag: 12:00u – 17:00u, Laatste dag (09/01): 10:00u – 17:00u uur. Door weersomstandigheden kunnen de openingstijden veranderen. Controleer daarom voor de zekerheid altijd de actuele openingstijden via Facebook
4Wat is de prijs voor een kaartje voor de Drijvende IJsbaan?
Er zijn twee soorten schaatskaartjes. Er zijn kaartjes van inclusief schaatsenhuur en exclusief schaatshuur. Alle kaartjes zijn exclusief handschoenen. Wanneer je een kaartje gekocht hebt, mag je de gehele dag van aankoop gebruik maken van de ijsbaan. Let op! Handschoenen zijn verplicht. Als je geen handschoenen hebt of je deze niet bij je hebt, kan je handschoenen aanschaffen op de Drijvende IJsbaan. Check deze pagina voor de actuele prijzen
5Mag je met eigen schaatsen op de Drijvende IJsbaan?
Dat mag. Maar de eigen schaatsen moeten dan ijshockey- of kunstschaatsen zijn. Op de Drijvende IJsbaan mag niet geschaatst worden op Noren. Ook zijn handschoenen verplicht.
6Handschoenen zijn verplicht, wat gebeurt er als je deze niet bij je hebt?
Zonder handschoenen mag je de Drijvende IJsbaan niet op, maar handschoenen zijn altijd te koop op de ijsbaan.
7Welke activiteiten worden er allemaal georganiseerd op de Drijvende IJsbaan? 
Naast gewoon schaatsen zijn er veel extra activiteiten, zoals familieweekenden, ketelcurlingtoernooien, clinics, silent disco’s, skating blind, enzovoort. Voor de lijst van activiteiten op de ijsbaan en de aanvangstijden daarvan kun je het beste kijken op Facebook of op de Evenementen pagina op deze site.
8Wat betekent Familie-ochtend op de Drijvende IJsbaan?
Iedere zaterdag en zondag is er van 10:00 uur tot 12:30 uur een familie-ochtend. Dan wordt er kindermuziek gedraaid, kinderen kunnen zich laten schminken, en Olaf en Elza uit de bekende Disneyfilms Frozen schaatsen mee. De familie-ochtend is in editie 2021-2022 omgedoopt tot Keukensale Familie-ochtend.
9Wie kan er schaatsen op de Drijvende IJsbaan?
Iedereen die een geldig toegangsbewijs heeft, mag gebruik maken van de Drijvende IJsbaan. Jong en oud, iedereen is welkom. Als je geen volleerd schaatser bent dan kun je gebruik maken ‘ijsdolfijnen’ die je ondersteunen bij het schaatsen. Voor de allerjongsten zijn er schaatsen met vier ijzers die het makkelijk maken om stabiel over het ijs te glijden. 
10Als ik mijn kind begeleid mag ik dan de ijsbaan op zonder een kaartje te kopen?
Dat mag, maar dan wel zonder schaatsen. Ook begeleiders zijn verplicht om handschoenen te dragen op de Drijvende IJsbaan.
11Is er een mogelijkheid om te eten en te drinken op de Drijvende IJsbaan?
Op de IJsbaan is een horecachalet - geheel in Winter Wonder Weken stijl – waar bezoekers van de ijsbaan consumpties kunnen verkrijgen. Verder zijn er op de Nieuwe Rijn talloze horecagelegenheden waar je natuurlijk ook gebruik van kuunt maken. Daarna kan er gewoon weer gebruik gemaakt worden van het ijs. Je ticket is immers een dagkaart en kan je dus ook de hele dag gebruiken.
12Is er op de Drijvende IJsbaan een toilet aanwezig?
Er is een toilet aanwezig achter het horecachalet. 
13Is er een mogelijkheid om mijn waardevolle spullen op te bergen als ik ga schaatsen?
Er zijn 100 lockers beschikbaar. Tot nu toe zijn ze nooit allemaal in gebruik geweest, maar wie het eerst komt wie het eerst maalt.
14Is de toegang tot Drijvende IJsbaan rolstoelvriendelijk?
De Drijvende IJsbaan drijft op pontons. Deze pontons zijn rolstoelvriendelijk via een speciaal daarvoor gemaakte in- en uitgang.