Groepen

Schaatspartijtje

Iedere dag mogelijk / 10:00 - 20:00 uur

Voor de sportieve kinderen die wat te vieren hebben, is er de mogelijkheid om hun feestje te geven op de Drijvende IJsbaan. Bij een Schaatspartijtje kunnen kinderen met vriendjes en vriendinnetjes schaatsen tot sluitingstijd. Wij zorgen dat er voldoende te eten en te drinken is. Eventueel kan het feestje worden afgesloten met poffertjes of patat, zodat iedereen met een volle maag van de Drijvende IJsbaan vertrekt. Het Schaatspartijtje is er voor groepen vanaf tien personen en kan – afhankelijk van de wensen – al gevierd worden vanaf €12,50 per persoon.

Mail naar backoffice@StichtingSportInBeeld.nl voor meer informatie. Zet in de mail meteen op welke datum het een feestje gevierd wordt en voor hoeveel kinderen het partijtje moet zijn.

BSO-schaatsen

Iedere doordeweekse dag mogelijk / 10:00 - 17:00 uur

Met de hele Buitenschoolse opvang of met één groep van de Buitenschoolse opvang schaatsen kan ook op de Drijvende IJsbaan. Dit kan iedere werkdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor groepen van minimaal twintig kinderen geldt er een speciaal tarief (€5,00 p.p. inclusief schaatsen). Voor dit aangepaste tarief kan dan 2 uur geschaatst worden. Wil je langer met de groep op het ijs blijven dan kan tegen het reguliere tarief worden geschaatst. Betalen doe je gewoon aan de kassa. Per vijf kinderen kan er één begeleider kosteloos mee de ijsvloer op. De kinderen die deelnemen aan BSO-schaatsen moeten op de ijsbaan herkenbaar zijn door een ‘BSO-hesje’ met daarop de naam van hun buitenschoolse opvang te dragen.

Een groep aanmelden doe je door te mailen naar: backoffice@StichtingSportInBeeld.nl.

Let op! Wanneer de groep niet vooraf is aangemeld en/of geen bevestigingsmail bij de kassa kan worden getoond, dan gelden, ongeacht de groepsgrootte, de reguliere tarieven.

Schoolschaatsen

11 t/m 22 december 2023 / 10:00 - 17:00 uur

In de twee weken vóór de kerstvakantie is het, in samenwerking met de Gemeente Leiden, mogelijk om van maandag (11 december) tot en met vrijdag (22 december) voor een hele lage prijs (€2,50 p.p) te komen schoolschaatsen op de Drijvende IJsbaan. In principe heeft iedere Leidse school uit het Primair Onderwijs (basisonderwijs) en het Voortgezet Onderwijs in oktober daarvoor van Stichting Sport in Beeld een uitnodiging ontvangen. Om van dit Leidse schoolschaatsen gebruik te maken moeten scholen per mail vooraf hun aanvraag indienen. Aanvragen plannen wij in volgorde van binnenkomst. Dus, ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt!’

Geen mail gehad over het Leidse Schoolschaatsen? Laat het weten via: backoffice@StichtingSportInBeeld.nl.

Let op! Wanneer de groep niet vooraf is aangemeld en/of geen bevestigingsmail bij de kassa getoond kan worden, dan gelden, ongeacht de groepsgrootte, de reguliere tarieven.

Schoolschaatsen voor scholen buiten Leiden

11 t/m 22 december 2023 / 10:00 - 17:00 uur

Basisscholen van buiten Leiden kunnen helaas geen gebruik maken van het speciale Leidse tarief. Wel kunnen zij met hun leerlingen gebruik maken van een aangepaste ticketprijs (€5,00 p.p.) om te komen schaatsen op de Drijvende IJsbaan. Bij interesse stuur je een aanvraag naar: backoffice@StichtingSportInBeeld.nl. Zet in de aanvraag meteen om welke school het gaat, op welke dag tussen 11 en 22 december jullie zou willen schaatsen en het aantal leerlingen (minimaal twintig) dat de ijsbaan opgaat. Betalen doe je gewoon aan de kassa. Per vijf leerlingen kan er één begeleider kosteloos mee de ijsvloer op. En bij groepen vanaf dertig kinderen zorgen onze vrijwilligers er in overleg voor dat de schaatsen in de juiste maten klaar staan.

Let op! Wanneer de groep niet vooraf is aangemeld en/of geen bevestigingsmail bij de kassa kan worden getoond, dan gelden, ongeacht de groepsgrootte, de reguliere tarieven.

Verenigingsschaatsen

1 t/m 4 januari 2024 / v.a. 18:00 uur
Kosten: €8,00 p.p. (v.a. 10 personen) 

Wil je met je eigen sportteam van je vereniging in het nieuwe jaar wel weer in beweging komen, maar ben je nog niet toe aan een echte training? Dan kun je het nieuwe jaar gezond én gezellig beginnen met het verenigingsschaatsen op de Drijvende IJsbaan. Ieder team van tenminste tien personen kan de hele avond komen schaatsen . Met een groepsgrootte van tien personen of meer betaal je €8,00 en dat is minder dan je normaal gesproken per persoon betaalt. 

Verenigingsschaatsen kan op maandag tot en met donderdag in het nieuwe jaar. Wil je met je vereniging schaatsen? Laat het ons weten via een mail naar backoffice@StichtingSportInBeeld.nl. Niet doorvertellen, maar andere groepen van minimaal tien personen mogen ook gebruikmaken van dit arrangement…. Meer info? Mail naar backoffice@StichtingSportInBeeld.nl.

Prikkelarm schaatsen

5 januari 2024 / 13:00 - 16:00 uur 

Wat nou als je niet van drukte, muziek en onduidelijkheid houdt? Speciaal voor degene die zo min mogelijk prikkels willen is er ‘Prikkelarm schaatsen’. Voor een paar uur zetten wij speciaal voor deze groep schaatsers het geluid uit en stellen wij het licht zodanig in dat er geen extra impulsen zijn. Dus alleen maar het geluid van de stemmen en de schaatsen van de bezoekers op de ijsbaan zijn te horen en zien. Verder niets. Onze enthousiaste en behulpzame en vrijwilligers staan klaar om iedereen op weg te helpen zodat alles overzichtelijk blijft en je makkelijk de ijsbaan op komt. Voor prikkelarm schaatsen is vooraf inschrijven niet nodig.

Skating Blind

5 januari 2024 / 10:00 - 12:30 uur

Op vrijdagochtend 5 januari 2024 wordt de Drijvende IJsbaan vrij gemaakt voor het inmiddels traditionele Skating Blind. Dan wordt van 10:00 uur -12:30 de ijsvloer gereserveerd voor voor mensen met een visuele beperking en hun schaatsbuddy’s. Om te kunnen schaatsen betaal je €9,00 Betaling vindt op de dag zelf plaats bij de kassa van ijsbaan. Vanzelfsprekend schaatst de een buddy gratis mee.

Mocht de schaatser/of schaatsster zelf geen buddy mee kunnen nemen, zorgen wij voor een buddy. Voor diegene die met een geleidehond komen maar geen eigenoppas mee, hebben zijn er ervaren oppasser aanwezig. Dus de hond kan met een gerust hart worden achterlaten.

Aanmelden kan via: SkatingBlindLeiden@gmail.com